Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΓΡΑΨΕ...

Τωρα, το οτι με τρωει να τρεξω στον μαραθωνιο τα 42 χιλιομετρα τον Νοεμβριο ειναι φυσιολογικο; Στην χειροτερη, ξεκινας, φτανεις μεχρι Ραφηνα και καθεσαι για ψαρακι..

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ''ΑΥΤΟΨΙΑ''


Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 23:45, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει Αυτοψία στην Οιχαλία, σε ένα χωριό χωρίς γονείς.
Το αποκαλούν το χωριό των… Γερμανών, αφού από τους 5.000 κατοίκους του οι μισοί ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και την Αυστρία. Η Οιχαλία, ένα χωριό ανάμεσα στην Λάρισα και τα Τρίκαλα, αποτυπώνει την εικόνα που επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας μας με τους κατοίκους να αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να εργαστούν. Στην Οιχαλία παρατηρείται το φαινόμενο οι γονείς να αφήνουν πίσω τα παιδιά τους και να τα μεγαλώνουν ο παππούς και η γιαγιά. 
Ανάμεσα στα 40 παιδιά, που αυτή την περίοδο ζουν και μεγαλώνουν με τον παππού και τη γιαγιά, είναι η Τζορτζίνα Λιόλιου. Οι γονείς της έφυγαν πριν από πέντε μήνες για τη Γερμανία, όπου άνοιξαν εστιατόριο. «Μου είπαν ότι θα φύγει μόνο ο μπαμπάς και στη συνέχεια μου είπαν ότι θα ακολουθήσει και η μαμά. Εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω…» λέει στον Αντώνη Σρόιτερ η Τζορτζίνα. Η Γεωργία Λιόλιου, γιαγιά της Τζορτζίνας, βρέθηκε και αυτή στη Γερμανία, τη δεκαετία του 1960. Τα δικά της παιδιά τα μεγάλωσαν τα πεθερικά της, όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά εκείνης της εποχής των οποίων οι γονείς μετανάστευσαν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. 
Πριν από ένα χρόνο, οι μαθητές του Γυμνασίου του χωριού Οιχαλία ξεδίπλωσαν τα συναισθήματα τους σε μια ταινία που δημιούργησαν με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Η ταινία βραβεύτηκε ως η καλύτερη μαθητική ταινία. Πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειούς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρού μήκους, αποτύπωσαν έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, την αγάπη.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ''ΑΥΤΟΨΙΑ''

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 24:00, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει Αυτοψία στα άδυτα του ΣΔΟΕ.
Για ποιο λόγο 500 κιλά χασίς και μια βαλίτσα με ράβδους χρυσού και κοσμήματα βρίσκονται δίπλα στους φακέλους της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου και της λίστας Λαγκάρντ; Οι απαντήσεις που θα δοθούν μέσα από την εκπομπή, θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη.
Το ΣΔΟΕ ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά σε τηλεοπτική κάμερα και αποκαλύπτει τα μεγάλα και μικρά μυστικά του. Ελεγκτές του ΣΔΟΕ παρουσιάζουν τα «όπλα» που διαθέτουν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ υπάλληλοι του Σώματος μιλούν για το σύγχρονο οικονομικό έγκλημα, τις απειλές που δέχονται, αλλά και την γραφειοκρατία.
Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει αποκλειστικές εικόνες παράνομης αγοραπωλησίας  χρυσού, σε δρόμο του κέντρου της Αθήνας, ενώ καταγράφει επίσης τα δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, με ξένες πινακίδες, τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα και βρίσκονται πλέον στα υπόγεια του ΣΔΟΕ.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ''ΑΥΤΟΨΙΑ''

Η εκπομπή κάνει Αυτοψία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα στις μέρες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: Παιδιά στα αζήτητα. Μητέρες, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει, εγκαταλείπουν το βρέφος τους στα χέρια των νοσοκόμων, στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», και εξαφανίζονται. Πίσω από κάθε παιδί κρύβεται και μια ιστορία.
Δεκάδες είναι τα παιδιά, τα οποία αφού περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στους χώρους των μαιευτηρίων, θα οδηγηθούν στα Κέντρα Βρεφών. Ελάχιστα από αυτά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή στην καλύτερη περίπτωση, θα υιοθετηθούν. Μόλις το 15% θα επιστρέψει στους φυσικούς γονείς του. Στα Κέντρα Βρεφών, κάθε παιδί προσμένει να γίνει μέλος μιας οικογένειας. Η ερώτηση των παιδιών προς τους επισκέπτες είναι μία: «Είσαι ο μπαμπάς μου;» Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για μια υιοθεσία, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν τελικά στα ιδρύματα.
Στην κάμερα της εκπομπής και τον Αντώνη Σρόιτερ, μιλούν για τη ζωή τους σε ίδρυμα ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, η τραγουδοποιός Μαρίζα Κωχ και ο ράπερ τραγουδιστής Στέλιος Μανταμαδιώτης, γνωστός με το όνομα Restelio.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23:45 ΣΤΗΝ ''ΑΥΤΟΨΙΑ''


Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 23:45 η εκπομπή «Αυτοψία» εστιάζει την κάμερά της στον «ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου».

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Λαμπεντούζα, με τη Μεσόγειο να  έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο, αναδεικνύει την εικόνα που επικρατεί και στο Αιγαίο.
Από την αρχή της χρονιάς έως και σήμερα, μετά την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, οι λιμενικοί στο Αιγαίο έχουν συλλάβει επτά χιλιάδες μετανάστες. Μικρές βάρκες σχεδόν καθημερινά προσπαθούν να μεταφέρουν στην χώρα μας εκατοντάδες λαθρομετανάστες από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν…
Μυτιλήνη, Κως, Σάμος, Χίος και άλλα μικρότερα νησιά, ειδικά στα Δωδεκάνησα, είναι οι «πύλες εισόδου».

Ο Αντώνης Σρόιτερ βρέθηκε για ένα 48ωρο δίπλα στους λιμενικούς, οι οποίοι κάτω από  αντίξοες συνθήκες και θέτοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, προσπαθούν να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα.
Η κάμερα της «Αυτοψίας» κατέγραψε μια νυχτερινή περιπολία ανοιχτά της Μυτιλήνης,  παρουσία και του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαμονής των λαθρομεταναστών στα λιμάνια και τα κτίρια των λιμεναρχείων. Οι λαθρομετανάστες μίλησαν στον Αντώνη Σρόιτερ για τις άθλιες συνθήκες διαμονής τους αλλά και την έλλειψη φαγητού, ενώ αποκάλυψαν και τον τρόπο που λειτουργεί το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ

Πέρασαν 8 εβδομάδες και 36 μέρες απο τότε που ο Αντώνης Σρόιτερ επέστρεψε πίσω στον Alpha και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κι η σημερινή ειναι η 37η και μέχρι την περασμένη Πέμπτη η εκπομπή του με τίτλο Αυτοψία έκανε 2 επεισόδια και το επεισόδιο αυτής της Πέμπτης είναι το 3ο. Γιατί εμείς για τον Αντώνη Σρόιτερ μετράμε και συγκρίνουμε τα πάντα.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ''ΑΥΤΟΨΙΑ''

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 23:45 η εκπομπή «Αυτοψία» και ο Αντώνης Σρόιτερ καταγράφουν την πορεία του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Έλληνα «Φύρερ», του ανθρώπου που έχει υμνήσει τον Χίτλερ, που έχει προκαλέσει με τις ομιλίες του κατά της Δημοκρατίας, του πολιτικού που έχει υποστηρίξει τα «τάγματα εφόδου».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξεκίνησε από την «4η Αυγούστου», την οργάνωση των νοσταλγών του δικτάτορα Μεταξά, σε ηλικία 15 χρονών. Στη συνέχεια, κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό δημοσιογράφων καθώς και για συμμετοχή σε φασιστική τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για τοποθετήσεις βομβών. Καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση. Στις φυλακές γνώρισε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Το 1980, κυκλοφόρησε το περιοδικό «Χρυσή Αυγή», ένα έντυπο – ύμνο στον Χίτλερ, λίγα χρόνια μετά, έγινε αρχηγός της Νεολαίας της ΕΠΕΝ. Στη συνέχεια, ίδρυσε τον «Λαϊκό Σύνδεσμο», έγραψε άρθρα για τον Αγκυλωτό Σταυρό και τον Χίτλερ ενώ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τους φασιστικούς χαιρετισμούς, σε ομιλίες και συναθροίσεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA: ''ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ!''


 
Στη νέα του φωτογράφηση για τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ προσπαθεί να δέσει μια γραβάτα. Στην πρώτη φωτογραφία πάει να τη δέσει και στη δεύτερη τα καταφέρνει. Ο Alpha όμως είναι ενα κανάλι που εκεί περνάει καλά ο Αντώνης και εκεί διασκεδάζει πολύ. Είναι ευλογία να κάνει τη δουλειά που αγαπάει και είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ FACEBOOK ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ ΕΓΡΑΨΕ...

Εξελιξη της θεωριας της σχετικοτητας του χρονου.
Χθες ειχαμε 63 Αυγουστου. Σημερα αλλαξε ο καιρος, αρα ειμαστε 82 μερες πριν τα Χριστουγεννα. Στολιστε!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΑΥΤΟΨΙΑ'' ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ALPHA Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ

Μία έκτακτη live πρεμιέρα έκανε χθές το βράδυ στον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και anchorman φιλοξένησε ζωντανά στο studio γνωστούς νομικούς, συνταγματολόγους και πολιτικούς και όλοι μαζί έκαναν μια συζήτηση για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής μετά και την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Λαγού. Πολλά και ενδιαφέροντα βίντεο προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ

Μας έχουν μείνει πολύ λίγες ώρες απο τη μεγάλη πρεμιέρα της εκπομπής Αυτοψία που παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ. Σε λίγη ώρα Αυτοψία στον Alpha.