Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ALPHA!




Έμπειρoι δημοσιογράφοι, πρόσωπα-έκπληξη και υπερσύγχρονη τεχνολογία είναι μερικά μόνο από όσα ετοιμάζουν στο κανάλι της Κάντζας

Δεν θα είναι δύο συνηθισμένες εκλογικές βραδιές. Έμπειροι δημοσιογράφοι, πρόσωπα-εκπλήξεις, υπερσύγχρονη, πλήρως ψηφιακή, τεχνολογία και ζωντανές συνδέσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι μερικά μόνο από όσα ετοιμάζουν στην τηλεόραση του Alpha. Ο επιτελικός σχεδιασμός που έχει καταρτίσει ο έμπειρος διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Βασίλης Παπαδρόσος, περιλαμβάνει ολόκληρο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να κλέψει την παράσταση – και την τηλεθέαση – τα δύο βράδια της 18ης Μαΐου (πρώτος γύρος περιφερειακών εκλογών) και της 25ης Μαΐου (β’ γύρος περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογές.
Όλο το δυναμικό του σταθμού, θα βρίσκεται επί ποδός και τις δύο εκλογικές βραδιές. Η συνεχής ενημέρωση ουσιαστικά ξεκινά από τις 18:00 με ζωντανές συνδέσεις στα όλα τα κομματικά επιτελεία και τα πρόσωπα των εκλογών.
Η τηλεόραση του Alpha την Κυριακή 18/5 θα είναι το μοναδικό κανάλι που θα έχει exit polls – εκτός από τον Δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής – και από τον δήμο του Πειραιά.
Την μετάδοση της βραδιάς (τόσο στις 18/5 όσο και στις 25/5) θα έχει ο Αντώνης Σρόιτερ. Δίπλα του θα βρίσκεται η ιδιοκτήτρια του TheToc.gr, γνωστή δημοσιογράφος Έλλη Στάη, η οποία θα σχολιάζει και θα αναλύει τα αποτελέσματα και τα δεδομένα. Πρόσωπα-έκπληξη θα πλαισιώνουν την παρουσίαση, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς συνδέσεις, όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) αλλλά και σε περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον.
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του δυναμικού του Alpha. Έχει γίνει ειδική προεργασία, προκειμένου τα αποτελέσματα και του exit poll και των αποτελεσμάτων από την Singular και το υπ. Εσωτερικών, να έχουν ψηφιακή απεικόνιση καθ΄όλη τη διάρκεια των δύο εκλογικών βραδιών.
Για παράδειγμα, θα απεικονίζονται ψηφιακά τα ποσοστά και οι λεγόμενες «μπάρες» θα σηκώνονται από το.. έδαφος του στούντιο, για να είναι πιο εύληπτο και εντυπωσιακό για τον τηλεθεατή.
Επίσης, στις περιφερειακές εκλογές, θα υπάρχει ψηφιακός χάρτης, ώστε κάθε φορά που θα εμφανίζεται μια από τις 13 περιφέρειες, θα κοκκινίζει στο χάρτη και θα σηκώνονται οι αντίστοιχες μπάρες με τα ποσοστά των υποψηφίων.
Εκτός από τον Α. Σρόιτερ και την Ε. Στάη, στο studio θα βρίσκονται οι Δήμος Βερύκιος, Λώρα Ιωάννου, Θάνος Δημάδης, Ηλίας Σιακαντάρης, Σοφία Παπαϊωάννου, ενώ σε… ειδικό ρόλο-έκπληξη, θα είναι ο Νίκος Μάνεσης. Φυσικά θα βρίσκονται στα επίμαχα σημεία οι πολιτικοί συντάκτες (Γ. Πιτταράς) οι ελεύθεροι ρεπόρτερς (Λάμπρου, Σαρικάς κλπ) και εν γένει όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού.
Την πρώτη Κυριακή των εκλογών θα υπάρχουν ειδικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα, ενώ την Κυριακή των ευρωεκλογών, θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στα κέντρα αποφάσεων, οι ανταποκριτές του Alpha:
Από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Μπέλλος, από το Βερολίνο η Φαίη Καραβίτη και από την Ρώμη ο Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης.
Όλα αυτά διανθισμένα με αναλύσεις ευρωπαίων πολιτικών, δημοσιογράφων και αναλυτών.
Για να μην χάσετε λεπτό από τις δύο εκλογικές βραδιές, λοιπόν, συντονιστείτε στην τηλεόραση του Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου