Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK, ΑΝΤΩΝΗ;

Λοιπον, μετα απο εξι μηνες, καταληξαμε.
Ζητησαμε και υπογραφουμε ενα νεο σκληρο μνημονιο τριων ετων, με απιστευτα μετρα, για να μην μας πεταξουν εξω απο την Ευρωπη και για να ανοιξουν και παλι καποια στιγμη, οι τραπεζες μας.
Σημερα, τελειωσαν οι πολιτικες ιδεολογιες και τα κομματα, οπως τα ξεραμε. Και μαζι, τελειωσαν μια σειρα απο μπουρδες που ακουγαμε χρονια τωρα, απο ΟΛΑ τα κομματα, για "διαπραγματευση", "σκληρη διαπραγματευση", "ακομη πιο σκληρη διαπραγματευση", κτλ. Αποδειχθηκε περιτρανα, οτι ξεβρακωτος, αφραγκος και με το χερι απλωμενο, δεν μπορεις να διαπραγματευτεις.
Και αποδειχτηκε ακομη, οτι οπως μιλαει ο δικος μας λαος και στελνει μηνυματα, μιλουν και οι αλλοι 18 της Ευρωπης. Οι 9 απο αυτους μιλησαν λοιπον χθες, και ειπαν οτι δεν μας θελουν στην παρεα τους. Και μας κρατησαν οι αλλοι 9 λαοι, που συνεχιζουν και μας θελουν.
Που βρισκομαστε πλεον; Βρισκομαστε σε ενα νεο σκηνικο, οπου Αριστεροι, Κεντρωοι, Δεξιοι, δεν υπαρχουν πια. Υπαρχουν μονο δυο επιλογες-ιδεολογιες. ΜΕΣΑ η ΕΞΩ απο το ευρω και την Ευρωπη.
Υπαρχουν λοιπον οι "ΜΕΣΑ". Εκεινοι που θελουν την Ελλαδα μεσα στην Ευρωπη και με ευρω. Αυτοι, οτι και αν πιστευουν ιδεολογικα, σε οποιο κομμα και αν ανηκουν, θα πρεπει τωρα να ακολουθησουν τις σκληρες πολιτικες της υπολοιπης Ευρωπης. Με την ελπιδα οτι καποτε, θα γινουμε και εμεις Ευρωπη.
Απο την αλλη, υπαρχουν οι "ΕΞΩ". Οι υπερ της ρηξης και του αμεσου Grexit που αυτη θα εφερνε. Eκεινοι που θελουν την Ελλαδα εξω απο την Ευρωπη, με δικο της νομισμα. Ετοιμοι να αποδεχτουν, ολα οσα θα συνεβαιναν σε μια χωρα που θα αντιμετωπιζε το χαος και την απολυτη φτωχεια. Με την ελπιδα οτι καποτε θα ανεκαμπτε.
Υπαρχουν βεβαια και οι "ΜΕΣΑ-ΕΞΩ". Αυτοι που θελουν και το ευρω, και τις επιδοτησεις, και τις ανοικτες τραπεζες, και τα λεφτα των Ευρωπαιων αλλα οχι τα μετρα τους. Αυτο δηλαδη που προσπαθουσαμε μηνες, αν οχι χρονια τωρα. Μετα και τα χθεσινα, νομιζω ολοι καταλαβαμε, οτι για τους Ευρωπαιους, η κατηγορια των "ΜΕΣΑ-ΕΞΩ" υπαρχει μονο στο δικο μας κεφαλι.
Ο Αλεξης Τσιπρας διαλεξε τον δρομο του "ΜΕΣΑ". Τον δρομο της Ευρωπης. Και μαζι του, τα κομματα της αντιπολιτευσης, πλην ΚΚΕ και Χρυσης Αυγης. Ενα μεγαλο κομματι του ΣΥΡΙΖΑ, φαινεται οτι διαλεγει τον δρομο του "ΕΞΩ".
Αριστεροι, Κεντρωοι Δεξιοι στο "ΜΕΣΑ" λοιπον. Αλλοι Αριστεροι, Κομμουνιστες, Ακροδεξιοι στον δρομο του εξω. Μια απιστευτη ιδεολογικη "σαλατα". Η απλα ο θανατος των ιδεολογιων και μια καλη ευκαιρια για τους πολιτες να τοποθετουνται πλεον οπως κρινουν, χωρις ιδεολογικες ταμπελες.
Καλο μας κουραγιο λοιπον και... κρατηθητε. Οι αναταραξεις και οι αλλαγες τις επομενες μερες, θα ειναι εντυπωσιακες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου