Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ: ''ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΩ''


Ο Αντώνης Σρόιτερ είναι ένας δημοσιογράφος που έχει δώσει το στίγμα του με την πολύχρονη παρουσία του και ένας παρουσιαστής με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ο άνκορμαν του Alpha μίλησε στο περιοδικό TV BOX και την δημοσιογράφο Μαρία Αθανασίου για την επαγγελματική του ζωή, αλλά και τα σχόλια που έχουν ακουστεί για την προσωπική του ζωή.
Υπάρχουν, όμως και τα φαινόμενα αυτολογοκρισίας;
Προσωπικά, δεν έχω αισθανθεί να αυτολογοκρίνομαι. Αν συμβαίνει κάπου αλλού... Για να αυτολογοκριθείς, πρέπει να γνωρίζεις τις εξαρτήσεις που υπάρχουν. Δεν γνωρίζω λοιπόν κάτι τέτοιο και δεν έχω αισθανθεί την ανάγκη να αυτολογοκριθώ. Αν έχει κάτι ο ALPHA που πρέπει να το αναδεικνύουμε και είμαστε περήφανοι γι αυτό, είναι ότι δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Πιστεύω ότι το έχουμε αποδείξει, τα βάζουμε με όλους και θα εξακολουθούμε να τα βάζουμε.
Πως αισθάνεστε με τον τίτλο περιζήτητος εργένης που σας αποδίδουν;
Αυτό είναι η λογική της σαχλαμάρας που συνοδεύει κάθε άνθρωπο που εκτίθεται στα μέσα ενημέρωσης. Κάνω ότι δεν τη βλέπω και ότι δεν την ακούω  όλη αυτήν τη σαχλαμάρα γύρω μας. Το να εκτίθεσαι και να διαβάζεις σχόλια είναι μέρος της δουλειάς μας, δεν μου αρέσει, αλλά δεν μπορώ και να μην το αποδεχτώ, γιατί συνοδεύει αυτό που λέγεται δημοσιότητα. Προτιμώ τον τίτλο περιζήτητος δημοσιογράφος. Θα προτιμήσω κάποια στιγμή να έχω αυτόν τον τίτλο.
Πώς αντιδράσατε όταν βλέπατε την προσωπική σας ζωή στα μανταλάκια;
Τα σχόλια που κινούνται στη λογική της σαχλαμάρας προτιμώ να τα αγνοώ.
Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν τα σχέδια για το μέλλον ή την καθημερινότητα τους εξαιτίας της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και των προβλημάτων.
Δεν χρειάστηκε να αλλάξω πολλά πράγματα στη ζωή μου γιατί δεν ακολούθησα το περίφημο ακριβό lifestyle των ανθρώπων της τηλεόρασης. Ούτε με θωρακισμένα αυτοκίνητα κυκλοφόρησα ποτέ, ούτε με φρουρούς, ούτε με πανάκριβα ρούχα. Αυτό ήταν ένα κομμάτι που δεν με άγγιζε. Εκείνο που άλλαξε είναι ότι, όπως όλοι οι Έλληνες, έχω μεγαλύτερη ανασφάλεια για το μέλλον.
Ο μισθός του κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων μπορεί να ζήσει  μια οικογένεια; Σκέφτεστε να ξαναπαντρευτείτε, να κάνετε παιδιά;
Ο μισθός του παρουσιαστή ειδήσεων είναι ένας καλός μισθός. Δεν έχει βέβαια σχέση με τους μισθούς του παρελθόντος. Το αν φτάνουν τα λεφτά σε κάποιον εξαρτάται από τα πόσα θέλει ο ίδιος να ξοδεύει. Θεωρώ ότι την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στη δουλειά και παίρνουν μισθό 450 ευρώ ως πρώτο μισθό η οι άλλοι που ζουν με μια σύνταξη 500 ευρώ είναι ντροπή να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ αν μπορώ να ζήσω με τον δικό μου μισθό. Η οικογένεια είναι νομίζω η αποστολή κάθε ανθρώπου, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και όταν η ζωή το φέρει έτσι. Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον. Βλέπουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου