Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!

Έχοντας κατακτήσει την κορυφή της τηλεθέασης για μια ακόμη χρονιά, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αλλά και την εκπομπή επικαιρότητας Αυτοψία να σπάνε τα μηχανάκια, στέφεται ο αγαπημένος του κοινού, αλλά και δικός μας.
Aναζητώντας για εσάς πληροφορίες στο ίντερνετ, συνειδητοποίησα ότι έχετε δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις. Νιώθετε άβολα να µιλάτε για τον εαυτό σας ή θεωρείτε ότι δε χρειάζεται να µιλάτε δηµόσια; Όχι, απλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να µιλάει κανείς συνέχεια, αλλά µόνο όταν έχει κάτι να πει. Η δική µου λογική λέει να µιλάς όταν πρέπει να µιλάς, οπότε κι εγώ το κάνω όταν υπάρχει κάποιος λόγος, κάτι σηµαντικό στη δουλειά, όταν έχουµε κάτι να προβάλουµε...
Έχουν εκλείψει οι παρουσιαστές σταρ; Κάποτε υπήρχαν και στην Ελλάδα… Τη λέξη «διασηµότητα» δεν την µπορώ. Οι άνθρωποι που είναι αναγνωρίσιµοι λόγω της δουλειάς τους είναι πολλοί λίγοι, επειδή είµαστε µια µικρή χώρα. Στην ουσία, ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα που λένε τα ίδια πράγµατα, εµφανίζονται στα ίδια περιοδικά ή στις ίδιες συνεντεύξεις. Αυτό έχει καταντήσει βαρετό για τους αναγνώστες.
Υπάρχει κάποιος ξένος newscaster που θαυµάζετε; Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι η ζωντανή ιστορία της τηλεόρασης, είναι αδιαµφησβήτητα ο Larry King. Tον έχω ως πρότυπο στη δουλειά. Eίναι ένας άνθρωπος µε απίστευτη πορεία και πραγµατικά πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε άνθρωπο που ασχολείται µε αυτήν τη δουλειά.
Τι σας έφερε στον δρόµο της δηµοσιογραφίας; Κοίτα, εγώ είµαι της γενιάς της ιδιωτικής τηλεόρασης, δηλαδή, τέλειωνα το σχολείο όταν έµπαινε η ιδιωτική τηλεόραση στη ζωή µας. Αν υπήρχε ένας λόγος επιπλέον που µπήκα σε αυτήν τη δουλειά είναι επειδή τότε γοητεύτηκα απ’ όλο αυτό το νέο. Βέβαια, επειδή στη δηµοσιογραφία κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή, εγώ πριν φτάσω να κάνω τηλεόραση, έκανα 17 χρόνια σ’ εφηµερίδες. ∆εν είχα καν στο µυαλό µου ότι θ’ ασχοληθώ µε την τηλεόραση. Ουσιαστικά, άλλαξα στην πορεία.
Ποια συµβουλή, που σας έδωσαν ποτέ, διαπιστώσατε ότι σας βοήθησε αληθινά; Όταν ξεκίνησα τη δηµοσιογραφία, οι παλιότεροι µου λέγανε δυο πράγµατα, ότι οι δηµοσιογράφοι έχουν το καλό να µην ξυπνάνε νωρίς γιατί η δουλειά ξεκινάει από το µεσηµέρι και φτάνει µέχρι αργά το βράδυ -αποδείχτηκε ένας τεράστιος µύθος-, και δεύτερο, ότι οι δηµοσιογράφοι στα νιάτα τους δουλεύουν πολύ και πληρώνονται λίγο και όσο µεγαλώνουν πληρώνονται περισσότερο και δουλεύουν λιγότερο. Και οι δυο µύθοι καταρρίφθηκαν, ειδικά λόγω κρίσης. Σήµερα, δουλεύουµε πάρα πολύ και πληρωνόµαστε πολύ λίγο. Η συµβουλή, όµως, που έχω µπροστά µου είναι «να προσπαθείς να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος και πιο ειλικρινής, σωστός στις συνεργασίες σου, ανεξάρτητα αν ο άλλος είναι υφιστάµενος ή προϊστάµενός σου, γιατί σε αυτήν τη δουλειά οι υφιστάµενοι πολλές φορές γίνονται προϊστάµενοι και το αντίθετο». Ανθρώπους µε τους οποίους συνεργάζεσαι τους ξαναβρίσκεις πολλές φορές µπροστά σου και µε αυτό το δεδοµένο είναι σηµαντικό να αναγνωρίζουν ότι είσαι ένας άνθρωπος µε τον οποίο µπορούν να συνεργαστούν, να σε αναγνωρίζουν ως σωστό επαγγελµατία και κυρίως, ως σωστό χαρακτήρα. 

Ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι οδήγησαν στην τηλεοπτική σας πρωτιά; Εδώ και τέσσερα χρόνια, το δελτίο του Alpha είναι πρώτο µε µεγάλη διαφορά από τους άλλους σταθµούς και σε αριθµό τηλεθεατών. Αυτό είναι κάτι το οποίο µε κάνει να χαίροµαι, αλλά είναι και µια τεράστια ευθύνη, γιατί στην ουσία, ο άλλος δείχνει ότι έχει απαιτήσεις από σένα και πρέπει να παλέψεις για να παραµείνεις εκεί, αφού δεν ξέρεις -ή ξέρεις µάλλον- ότι αν επαναπαυθείς όλο αυτό θα καταρρεύσει. Νοµίζω ότι µια δεκαετία τώρα έχουµε αποδείξει κάτι, και προσωπικά εγώ, αλλά κυρίως το δελτίο. Και το λέω αυτό γιατί για να βγει ένα δελτίο υπάρχει µια τεράστια οµαδική προσπάθεια. Αν έχουµε αποδείξει κάτι είναι ότι λέµε τα πράγµατα όπως είναι, δεν προσπαθούµε να υποστηρίξουµε κάποιον, να περάσουµε τη δική µας γνώµη και ουσιαστικά, δίνουµε στον πολίτη την ενηµέρωση και τέλος. Αν τα βάλεις αυτά κάτω νοµίζω ότι αυτό µε την πορεία εκτιµήθηκε. Το δελτίο, άλλωστε, και σε επίπεδο εικόνας, έχω την εντύπωση, ότι πλέον είναι το πιο σύγχρονο κι αν δεις µια σειρά από καινοτοµίες που εφαρµόσαµε στην πορεία, για παράδειγµα, το να ξεκολλήσουµε τον παρουσιαστή από την καρέκλα και να µπορεί να κινείται µέσα στον χώρο, το να µπαίνουν και να βγαίνουν άνθρωποι µέσα στο στούντιο και να ενηµερώνουν και να δείχνει όλο αυτό το πράγµα µια ζωντάνια κλπ., όλα αυτά τα αντέγραψαν στην πορεία -και καλά έκαναν-, ήταν καινοτοµίες που δούλεψαν.O Alpha ήταν εκείνος που κατήργησε και τα παράθυρα στην τηλεόραση, θεωρώντας ότι αυτό έχει ξεπεραστεί. Αν τα βάλεις όλα αυτά κάτω, λοιπόν, έφτιαξε ένα πακέτο που ο κόσµος εκτίµησε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου